Meer kapitaal voor kleine ondernemingen op Nxchange

Het ministerie van Financiën heeft beursplatform Nxchange een vergunning gegeven. Hierdoor wordt samenwerkingen met partners zoals banken mogelijk gemaakt voor alternatieve financiering van bedrijven. Dit komt er op neer dat er meer kapitaal beschikbaar komt voor ondernemingen.

Marleen Evertsz
Marleen Evertsz van Nxchange

Nxchange werd in 2016 opgericht en was vooral bedoeld voor kleinere ondernemingen. Op deze beurs kunnen bedrijven geld ophalen bij beleggers, zonder tussenkomst van adviseurs. Door de aanvragen te ‘stroomlijnen’, reduceert Nxchange de kosten voor bedrijven die doorgaans weinig ervaring hebben met noteringen en toezicht.

Oktober

Nu komt er dus meer kapitaal vrij op Nxchange. In oktober moeten de eerste noteringen van start gaan. Met de zogenoemde Multilateral Trading Facility (MTF)-vergunning en de samenwerkingen die nu toegestaan worden, hoopt Nxchange in een veel hoger tempo beursnoteringen te kunnen verwerken.

Dat is goed nieuws voor bedrijven. Ondernemingen die geld zoeken, kunnen namelijk de gehele Nxhange-platform-technologie in hun eigen websites opnemen. Deze stelt dag en nacht vraag en aanbod op elkaar af en zorgt ervoor dat relaties en klanten de mogelijkheid krijgen om aandelen en obligaties te kopen.

Geldschieters

Hierdoor investeren deze relaties, onder wettelijk toezicht, via Nxchange in de groei van het bedrijf. Nxchange zegt met deze service een gat in de markt op te vullen; er waren al genoeg geldschieters die bevriende bedrijven bij een notering wilden helpen met een financiering voor groei, maar door regels en hoge kosten gingen zij daar tot nu toe niet over.

Door deze beurs kunnen bedrijven, binnen toezichtregels, geld van partners binnenhalen, in ruil voor aandelen of obligaties. Daarnaast biedt Nxchange bedrijven meer kansen in financieringen voor dertig jaar, in tegenstelling tot de drie tot gemiddeld vijf jaar die nu gebruikelijk is.

Advertentie: Zakelijk lenen kan nu makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *