4 tips voor het kiezen van het juiste crowdfundingplatform

Crowdfunding wordt steeds populairder als een reële manier om aan een investeringsbehoefte als ondernemer te voldoen. Ondernemers en mkb’ers profiteren hiervan, vooral bij het financieren van innovatieve projecten. Maar er is een veelheid aan crowdfundingplatforms, en de mate van succes wordt in hoge mate bepaald door de keuze voor het juiste platform. Uiteraard kunt u uitgebreid corwdfundingaanbieders vergelijken via onze site, maar hier geven we nog een viertal extra aanwijzingen om uw crowdfundingcampagne een succes te maken.

Tip 1: Kies het beste doel voor de campagne

Wat voor gewone kredietverstrekkers erg belangrijk is, speelt bij crowdfunding zo mogelijk een nog grotere rol: waar is het krediet voor nodig? Het hangt een beetje van het platform af, maar voor het succesvol ophalen van geld via crowdfunding is het uitermate belangrijk dat u een helder en aansprekend doel hebt. Niet alleen helpt dit om vertrouwen te wekken bij potentiële investeerders, bij crowdfunding kunt u er ook nog eens een stevige dosis interesse, goodwill en betrokkenheid mee kweken. Wees dus zo concreet mogelijk in het beschrijven van uw financieringsbehoefte.

Tip 2: Kies de juiste vorm van Crowdfunding

Crowdfunding kan in verschillende smaken komen. Hoewel via veel online platforms voor crowdfunding krediet gebruikelijk is, kunt u ook andere vormen van crowdfunding verkrijgen. Zo is het mogelijk om, als u geld ophaalt voor een bepaald product, de geldschieters het geld niet terug hoeven, maar wel een exemplaar van het product, niet zelden in een gelimiteerde, speciale uitvoering, of met een extraatje. Het is ook mogelijk om aandelen in uw bedrijf via crowdfunding uit te geven. Ten slotte zijn ook donaties mogelijk, maar deze zijn uiteraard zeldzaam.

Tips 3: Bepaald het soort investeerders

Een beetje onderzoek vooraf kan nooit kwaad. Zo kunt u vooraf zo goed mogelijk proberen te achterhalen wat voor investeerders er op een bepaald platform actief zijn, en wat hun interesses zijn. Dat kan gaan om investeerders met een bepaalde interesse in branche of onderwerp, maar ook om de verwachtingen die investeerders hebben op basis van het rendement van hun investering. Als u dit goed kunt inschatten, vergroot dit uw kansen dat er op uw project meer geïnteresseerden zullen intekenen. De meeste platforms zijn hier erg helder over, zeker degenen die een specifieke focus op onderwerp/branche hebben.

Tip 4: Let op de kosten en voorwaarden

Het lijkt overbodig om te vermelden, maar de kosten zijn natuurlijk ook een belangrijke factor om mee te wegen in uw keuze. Als het ideale platform erg duur is voor wat u wilt, dan kan het misschien beter lonen om voor de tweede of zelfs derde keuze te gaan. Het kan ook zijn dat u dan betere voorwaarden krijgt. Met tools zoals onze vergelijkingspagina over crowdfunding krijgt u een goed inzicht en kunt u de juiste keuze maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *